категорії: стаття

Потоки ніжності від Млади. 2010 Автор статті: Анастасія Правдивець

теґи: Боголюбов, Млада, Олексій, Сергій, Табунщик, джаз, Етно, співачка, УкраїнСКА, фольк

 

На календарі початок грудня, а на вулиці осіння погода.  Моросить мілкий дощик, я повертаюсь додому після концерту. Думки в голові відсутні, тільки грає музика, я все ще продовжую її чути, але по-іншому, так ніби концерт продовжується. Підходжу до кіоску, щоб купити шоколадку, але продавщиця зачинилась і перебирає товар. Мої пальці доторкнулись до скла віконця, я декілька разів постукала і начеб-то перемістилась у інший простір... Через деякий час прийшла до себе і зрозуміла, що в віконце кіоску настукую ритм мелодії, яка все ще звучить в моїй голові, а продавщиця все це уважно слухає.J

В цей день я побувала на концерті української співачки Млади, яка виступала разом з барабанщиком Сергієм Табунщиком, піаністом Олексієм Боголюбовим та контрабасистом Максимом Гладецьким. Концерт проходив у затишній атмосфері культурно-освітнього центру «Майстер-клас», у приміщенні, яке дуже підходить для подібних концертів – там не палять, не стукають ложками, публіка спеціально приходить послухати музику. Стільці для слухачів розставлені трьома секторами від сцени. На стінах у приміщенні – картини, у кутку запалила вогники перша у цьму році ялинка. Атмосфера – домашня, хоча людей прийшло достатньо багато.

На декілька хвилин я запізнилась на концерт. Коли піднімалась по сходах, чула, що музика вже звучить. Коли йшла по залу – відчувала, що контакт музикантів з залом вже налагоджений, публіка занурилась в музику з перших акордів і стала співучасником таїнства. Люди слухали затамувавши подих, а після пісень шквал аплодисментів звучав лише в той момент, коли наставала абсолютна тиша. Тому що звуки були настільки ніжними і чистими, що, як мені здавалось, люди просто боялись порушити цю гармонію. Це дійсно був дуже ніжний концерт. Через співачку Младу і музикантів були зпущені з висоти потоки ніжності – це були справжні подарунки для слухачів, так як кожному було надано можливість відчути і побачити НІЖНІСТЬ. Доторкнутись до неї, зануритись у її глибину і бути в ній на протязі всього концерту. Ця ніжність очищувала, надавала сили і показувала нові барви життя. Музична ніжність текла рікою і перетворювалась в величезний океан, який не хотілось залишати. Кожен музикант подарував свій струмок ніжності і разом вони набули неймовірної сили і заряджали людей радістю.

Струмок ніжності співачки Млади – це її неймовірний голос, який чутливо переливається разом з потоками музики. Сильніше, слабше, глибше, проникливіше... В цей вечір вона була провідником у світ ніжності.

Струмок ніжності барабанщика Сергія Табунщика став для мене справжнім відкриттям. Я стежила за його руками, за його плавними і водночас дуже швидкими рухами. Він грав, він занурювався, він розчинявся...

Порадував мене в цей вечір струмок ніжності піаніста Олексія Боголюбова. Повернувшись після дев’ятимісячного круізу по світу, Олексій не перестає дивувати все новими і новими гранями свого таланту. Кожен раз він інший, кожен раз він новий, кожен раз неповторна музична історія, він немов жрець цієї стихії.

І на останок хочу розповісти про струмок ніжності контрабасиста Максима Гладецького. Красиво, тонко, обережно... Він гармонійно доповнив барви цієї програми.

 Концерт Млади продемонстрував те, як сильні чоловіки можуть бути ніжними, чарівними і зворушливими, коли вони створюють і дарують Музику, і коли з ними неперевершена співачка Млада.