категорії: блоґ-запис

Млада і Сергій Табунщик: "Ми не згодні співати попсу". 2010

теґи: Млада, Сергій, Табунщик

На питання читачів «Комсомольської правди» відповіла співачка Млада та її продюсер Сергій Табунщик.

Млада означає – молодість, весна

Олег: Млада – це псевдонім? Що він означає?

Млада: Млада – мій сценічний псевдонім. Це древньослов’янське ім’я, яке означає молоду дівчину, молодість, весну. Обрали ми його не випадково. В нашому альбомі «Ой весна, весна...» є пісня «Сидить Млада за столичком». В процесі роботи над аранжуванням Сергій побачив в мені ту саму Младу. Ось і довелось брати цей псевдонім.

Сергій: Він такий ліричний, душевний і підходить Марині.

Млада: Ми займаємось етно-музикою. І якщо подивитись з цієї точки зору – то сценісне ім’я дуже підходить.

Юлія: Хочете стати такою знаменитою, щоб вас всі впізнавали на вулиці?

Млада: Я би не хотіла, щоб мене впізнавали на вулиці. З другого боку, хотілося б, щоб нашу музику любили і впізнавали.

 Оксана: Яка у вас взагалі філософія життя? Мені здається, ви – людина релігійна.

Млада: Мені подобається просто бути, дивитись у себе. Думаю, що найвища релігійність для людини – це наскільки вона може бути вільною, спостережливою і уважною до себе, до своїх вчинків.

Тарас:  Самі яку музику слухаєте?

Млада: Різноманітну. Останнім часом я слухаю багато різних сучасних проектів, цікавлюсь досягненнями наших  західних колег. Класику слухаю. Я люблю Чайковського.

Сергій: Зараз багато музичних засобів, стилів і напрямків. Вони допомагають ширше на все подивитись. Звісно, ми не можемо обійти ні джазову музику, ні глибину класичної музики. В минулі віки генії створювали такі музичні шедеври, які зворушують і зараз.

 Використовуючи сучасні засоби електроніки і звуків, можна робити цікавий матеріал. Можна використовувати музику наших предків, піднімаючись по сходах зростання людства. В цьому ми бачимо гармонію.

З раннього дитинства знала, що буду займатись музикою

Світлана: Розкажіть смішний випадок з життя?

 Млада: Смішні випадки, в принципі, весь час якісь бувають. Але зараз не можу пригадати щось конкретне...

Сергій: Для мене смішним випадком було те, як ми познайомились з Мариною (Младою). В нас були якісь моменти з’єднання і віддалення. Це відбувалось декілька разів і було пов’язано з творчістю. В той момент, коли нам здалось, що не варто співпрацювати більше разом, ми зрозуміли, що підійшли до серйозного проекту. І з цього почалась наша сумісна творчість.

Млада: В тандемі  з Сергієм Табунщиком ми могли зробити серйозний проект, а після цього рік не спілкуватись.  І, все ж таки, потім, знову робили щось нове.

Ким мріяли бути в дитинстві?

Млада: Я вчора як раз розповідала про це Сергію. В мене були різні мрії, але одна з них – стати повітряним дисантником. Я навіть тренувалась у дитинстві.  Хотіла бути якимось серйозним науковим співробітником, біологом, дивитись у мікроскоп. Але при цьому з раннього дитинства займалась  музикою, танцями і відчувала, що моє життя все одно буде пов’язане з музикою.

Микола: Кажуть, що українські аутентичні пісні мають якусь особливу силу? Що ви берете від них?

 Млада: Я відчуваю деяку силу. Підбираю для себе такі композиції, з якими встановила контакт. Саме головне, що ці пісні несуть позитив. Напевно, можна порадити людям частіше звертатись до фольклору і співати старовинні глибокі пісні. Це задоволення.

Сергій: Мені подобаються пісні, які Марина вибирає. Це важливий момент. Окрім лірики, душевної подачі, для мене і Марини є момент глибини. В піснях є езотеричне послання, натяк, слово, яке показує, що є глибина, до якої варто звернутись. І радує, що наші предки, не дивлячись на труднощі, проблеми, війни, жили простим життям, і в тей же час цікавились глибиною і такими духовними питаннями. Приємно робити інтерпретацію таких пісень.

Нові пісні знаходжу у архівах бібліотек

Даша: Ви співаєте багато старовинних українських пісень. Як ви їх знаходите?

Млада: Під час поїздок я купую різні збірки і деякі пісні знаходжу прямо в них. Там можна знайти багато цікавого. Деякі пісні знаходила в архівах бібліотек. Наприклад такі як «Межи горами розшумілась річка», «Голубка». Ці пісні увійдуть до нашого другого альбому.

Маруся: Марина, вважаєте ви себе естрадною співачкою?

Млада: Співачкою пострадянської естради, напевно, ні.

Андрій: Я чув, що ви співали пісню Олега Скрипки «Весна». Як сам Олег відреагував на ваше виконання?

Млада: Дуже добре. Нас запросили на «Сніданок з 1+1» і там ми виконували інтерпретацію його пісні «Весна». Під час виконання за реакцією Олега було видно, що йому сподобалось. Він навіть дозволив записати пісню і крутити її по радіо у нашій інтерпретації.

Борис: Які у вас відносини з вашим продюсером Сергієм Табунщиком? Можливо романтичні?

Млада: Ми дуже добрі друзі, колеги, однодумці, соратники. Звісно, ми близькі люди один  для одного.

 Сергій: Ми з Мариною два протилежних полюси, які взаємно притягуються. В Марині є те, чого не вистачає мені. Думаю, чим ширше такий діапазон, тим більше енергії виникає, більше творчості.

Ася: Млада, виконавицею якої музики ви себе вважаєте?

Млада: Стилістично, напевно, це може бути поп, етно, лаунж, нью-ейдж... Але ми не прив’язані до одного з направлень, нам весь час чогось не вистачає, свій проект ми називаємо етно-фентезі мюзік.

Сергій: Музика повинна бути хорошою. В музиці обов’язково повинна бути музика, а не звуки, які струшують повітря. Є моменти, які ми відчуваємо. Послання або є, або його немає. Ми б хотіли, щоб наша музика була саме такою.

Сама створюю концертні костюми

Катя: Як проводите вільний час? Чим захоплюєтесь окрім музики? В вас є хоббі?

Млада: Люблю читати. А в останні декілька років з’явилось нове хоббі – вязання. Вяжу одяг спицями, гачком. Вийшло так, що той одяг, який я створюю, став концертним. Люблю гуляти в лісі, біля моря. Люблю тварин – в нашому домі 4 кішки, з якими проводжу свій вільний час. Люблю танці (сміється).

Ганна: Назвіть ваше улюблене місце у світі? Є місця, країни, у яких хотілось би побувати?

Сергій: Небо.

Млада: Мені кругом добре. Я люблю бути просто дома. Природа, сама по собі, будь-яка, – це вже як дім рідний. Я фанатичний мандрівник і з задоволенням побувала б усюди. Хотілось би, щоб це було пов’язано з гастролями. Вчитись у різних країнах, показувати свою творчість, представляти наші  українські пісні...

Я людина, яка любить співпрацювати, і хотілось би створити якийсь проект, в який можна було б запросити музикантів з інших країн, з Індії наприклад, щоб вони грали на своїх народних інструментах. Хочеться отримати деякий симбіоз.

Ната: Як ви ставитесь до критики на свою адресу?

Млада: Дуже добре. Я люблю критику. Вона допомагає мені подивитись на себе зі сторони і взнати те, що, можливо, я від себе приховую. Мене складно образити, я не приймаю всю критику близько до серця. Роблю свої висновки, але люблю, коли людина може щось підказати по-дружньому.

Сергій: Критика – це добре, вона нас не лякає. Не варто підлаштовуватись, треба розуміти, Що відбувається  на самому ділі. Хотілось би, щоб від нашого співу не тільки  ми отримували задоволення, але й люди.

Вєталь: Який сенс ви вкладаєте в свої пісні? Що хочете донести до слухачів?

Млада: Наші пісні про високе. Це лірика, безкінечна душевність. Ми хочемо, щоб слухач відпочивав душею, щоб неземна, космічна радість охоплювала його. Мені подобається лірична музика, гарна, мелодична. Український фольклор багатий красивими мелодіями і текстами, які є актуальними і на сьогодняшній день.

Сергій: Останнім часом стали з’являтись ідеї спеціально для Млади. Спостерігаючи за її душею, за її способом життя, за тим, що вона робить – до мене часто приходять нові думки. Вони направлені на високе, як каже Марина, а для мене це перш за все людяність. Слухаючи наші пісні, людина не тільки відпочиває, але може відчути, що можливо зробити ще щось у цьому житті, окрім того, що пропонує зовнішній світ. Ми всі станемо добрішими, людянішими і світ також стане добрішим. Слухайте нашу музику!

Тоня: Ви берете участь у фестивалях? На якому фестивалі більш за все хотіли б перемогти?

Млада: Взагалі, коли я приїжджу на фестивалі, для мене відсутній момент змагання. Я люблю приймати участь, а думки про перемогу можуть тільки зашкодити творчому польоту. Люди оцінюють і нагороджують переможців. Але було приємно отримати премію на «Червоній Руті 2009».

Таня: Розкажіть трохи про свою творчість? Як з’явилась ідея, які альбоми випускаєте, де виступаєте?

Млада: На сьогодняшній день ми випустили один альбом – «Ой весна, весна...» в 2005 році. Зараз багато планів, над якими працюємо. Сергій робить обробки, створює пісні. Ми плануємо записати другий альбом, хоча матеріалів вистачає і на третій.

24-го червня в нас відбудеться концерт в кінотеатрі «Київ». Початок о 20:00, так що приходьте, послухаєте. А, взагалі, ми виступаємо в клубах і, іноді на фестивалях. В 2008 році приймали участь у «Країні мрій». Також нас запрошують на фестивалі джазового напрямку, наприклад були на Джазперфесті. В минулому році я стала Лауреатом 1-ї премії на фестивалі «Червона Рута» 2009, в номінації «Інша музика».

У мене музична родина

Іван: У вас в родині хтось співав, чи ви перша?

Млада: В нас достатньо музична родина, хоча і не професійна. Співають всі: мама співає у аматорському хорі, за місцем проживання – в Коростені. Дідусь грав на  струнних інструментах – бандурі, гітарі. В родині люблять музику і завжди мене підтримують.

Арчі: Скажіть, чи є у вас хлопець?

Млада: Це секрет (сміється). Є хороші друзі.

Альоша: Яка у вас освіта?

Млада: У мене музична освіта. Я закінчила інститут музики імені Р. М. Глієра по класу естрадного вокалу.

Кіра: Хотіли б заспівати дуетом з кимось з відомих виконавців? З ким?

Млада: Є деякі плани, але про це не будемо поки що говорити. Є талановиті люди, з якими можна було б зробити цікавий дует.

Ірина: В яких проектах плануєте приймати участь? Звідки народилась ідея поєднати джаз і фольклор – це ж зовсім різні стилі музики?

Млада: В нас достатньо великі творчі плани. Є задумки заспівати дуетом з деякими українськими виконавцями. Але про це поки не будем розповідати.

Справа в тім, що ми достатньо серйозно займались джазовою музикою. Пробували себе в різних проектах. Мене запрошували джазові музиканти, та й з Сергієм Табунщиком ми багато зробили.  Робили проект дитячих пісень – брали за основу пісні з російських дитячих фільмів та мультфільмів. Потім був проект, присвячений музиці Бйорк – Бйорк Акустік Проджект. Після цього з’явились ідеї зробити серйозний матеріал на основі українського фольклору. Могло вийти щось цікаве.

Сергій: Коли ми почули про це, то зрозуміли правильність цієї ідеї. Джаз – це американська музика. Ми зустрілись з Павлом Шепетою – це чудовий музикант і композитор, і почали працювати в такому тріо. Після проекту «Мрії Козерогів» почали народжуватись ідеї, які звучать у нашому першому альбомі. Зараз з’явилось багато нового матеріалу, як етно, так і з елементами поп.

Олександр: Якби вам запропонували «розкрутку» до рівня «Віа Гри», але при цьому потрібно було б відмовитись від стиля, в якому ви працюєте і перейти на виконання попси – погодились би?

Млада: Я не буду співати погану музику. Сергій створив для мене багато пісень, які торкаються різних стилів. Там є рок, ми експериментуємо з електронною музикою. Якби нас розкрутили, було б добре(сміється).

Сергій:  Ми не погодились би співати пісні, які вважаються попсою. В будь-якому випадку це буде етно, з широким розмахом. Це серйозна музика, яка має своє місце у шоу-бізнесі.

Вася: Якби вам запропонували знятись оголеною для чоловічого журналу, погодились би?

Млада: Ні (сміється)

Христина: Згодні проміняти творчість на кохання?

Млада: Я вважаю, що кохання – це дещо таке, що дає людині свободу. Для мене творчість – це не тільки сцена, кар’єра. Це живе джерело, і проявляється у всьому житті, щоб ти не робив. Я не спілкуюсь з людьми, які думають, що люблять мене, але при цьому роблять мене рабою свого кохання.

Влад: Готові ви вчинити шалений вчинок заради коханого чоловіка? Якщо так, то який?

Млада: Навіть не знаю... Напевно, все це залежить від ситуації. Взагалі, багато чого можна зробити заради кохання. Головне не покінчувати з життям (сміється).

http://kp.ua/daily/040610/230236/